Kraamzorg

Kraamzorg is de zorg voor moeder en kind in de periode tijdens de bevalling en gedurende de eerste acht dagen daarna.
 
Kraamzorg maakt dat jij goed kunt herstellen van je bevalling en optimaal kunt genieten van je kraamtijd. Zodat jij je helemaal kunt richten op je herstel en je eerste contact en ervaringen met je baby.
 
Kortom: kraamzorg zorgt ervoor dat jij en je kindje de best mogelijke start krijgen.

Jij staat centraal

Bij Kraamzorg met een goud randje staan jouw wensen voorop.
 
Jij staat centraal. Iedere kraamvrouw is uniek en elke persoonlijke situatie is weer anders. Wij gaan daarom met jou in gesprek om te horen wat jouw wensen en behoeften zijn.
 
Zo kunnen wij onze kraamzorg op jouw persoonlijke situatie afstemmen en ervoor  zorgen dat je kraamtijd wordt ingevuld zoals jij dat wil.

Eén kraamverzorgende in je kraamtijd

In bijna alle kraamgezinnen zorgt Kraamzorg met een goud randje voor één en dezelfde kraamverzorgende in de gehele kraamtijd.
 
Je hebt in jouw kraamperiode dus te maken met één gezicht in je gezin; fijn en vertrouwd. Mocht er toch een wisseling plaatsvinden, dan zorgen de kraamverzorgenden onderling altijd voor een goede kennisoverdracht.

Aantal uren kraamzorg

Hoeveel zorg kun je van ons verwachten en hoeveel zorg heb je nodig? 
 
Kraamzorg met een goud randje biedt een zorgpakket dat is afgestemd op jouw behoefte. Daarbij houden we rekening met de verzekeringsvoorwaarden en je persoonlijke situatie. 
 
Bij ons krijg je immers kraamzorg zoals jij dat wil.

Landelijk Indicatie Protocol

Iedere kraamvrouw in Nederland krijgt standaard 49 uur kraamzorg. Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt, wordt berekend met behulp van het Landelijk Indicatie Protocol kraamzorg (LIP). Dit is een door de zorgverzekeraars landelijk ingesteld zorgindicatiemodel.
 
Afhankelijk van je situatie en je behoefte aan zorg kan het aantal uren kraamzorg dat je krijgt variëren van minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur. Tijdens je intake wordt het aantal uren waar jij recht op hebt bepaald.
 
Let op: Meld je op tijd aan, dan weet je zeker dat je het aantal uren krijgt waar je recht op hebt.

Acht dagen kraamzorg

Het aantal uur kraamzorg dat je toegewezen krijgt wordt standaard verdeeld over acht dagen.
 
In sommige gevallen kan tot tien dagen zorg geleverd worden.

Zorggarantie

Als flexibele kraamzorgorganisatie bieden we je uiteraard zorggarantie.
 
Dit betekent dat je onder alle omstandigheden kraamzorg van ons krijgt. Ook in de vakantieperiode of tijdens een onverwachte geboortepiek en of ziekte van mij. Binnen Coöperatie Kraamzorggroep ondersteunen de zelfstandige kraamverzorgsters elkaar bij onverwachte omstandigheden.

Extra hulp in je kraamtijd

Het Landelijk Indicatie Protocol gaat uit van de eigen verantwoordelijkheid van het kraamgezin.
 
Dit betekent dat een aantal taken die de kraamverzorgende voorheen deed, nu door het kraamgezin zelf geregeld moet worden. Zoals extra huishoudelijke taken en de volledige verzorging van de overige kinderen binnen het gezin.
 
Meestal kunnen gezinnen terugvallen op zogenaamde mantelzorg: vrienden of familieleden die helpen in de kraamtijd. Het is raadzaam om deze hulp vooraf te regelen.